Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,88% στις 462 μονάδες. Άνοδος 2% για τη μετοχή της TUI μετά την ανακοίνωση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,88% στις 462 μονάδες. 

Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,2% την Τρίτη, με τις τράπεζες να βουτάνε 2,7% μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μελόνι ότι θα επιβάλει έκτακτο φόρο στις ιταλικές τράπεζες. Στον αντίποδα, οι μετοχές του τομέα της υγείας πραγματοποίησαν άλμα πάνω από 3% λαμβάνοντας ώθηση από την είδηση ότι φάρμακο της Novo Nordisk για την παχυσαρκία μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,8%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται 0,9% υψηλότερα, στο Παρίσι ο δείκτης CAC καταγράφει κέρδη 1,2%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 1,28%. 

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η TUI ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων και τόκων 169 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο. Πρόκειται για το πρώτο κερδοφόρο καλοκαιρινό τρίμηνο μετά την πανδημία. 

H μετοχή σημειώνει άνοδο 2% στα 592 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v