Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές αλλά κλείνουν εβδομάδα πτώσης

H Φρανκφούρτη σταθερή, όπως και το Μιλάνο, το Παρίσι ενισχύεται 0,3%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 0,1%.

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές αλλά κλείνουν εβδομάδα πτώσης

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κλείνοντας μίας εβδομάδα απωλειών, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη και τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο υψηλό 15ετίας στο 5,25%, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον επίμονο πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,7% την προηγούμενη συνεδρίαση, με τους περισσότερους κλάδους να υποχωρούν. Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τις απώλειες με πτωτική τάση 1,8%, καθώς το παγκόσμιο κλίμα παρέμεινε δύσκολο μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από την αξιολόγηση της Fitch από AAA σε AA+.

Μικτές ήταν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σήμερα, καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις μετοχές στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Ανεβαίνει το σιτάρι, έκλεισε η Ρωσία το λιμάνι του Νοβοροσίσκ
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε απόπειρα επίθεσης στη ναυτική βάση από δύο ναυτικά drones. Κανονικά οι φορτώσεις πετρελαίου σε δεξαμενόπλοια. Παρά τη σημερινή άνοδο, το σιτάρι είναι σε χαμηλό δύο μηνών.

Αλμα 7% για τις παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια
Η αύξηση προκλήθηκε από σημαντικές παραγγελίες σε αρκετούς τομείς. Στον τομέα της μεταποίησης, η κατασκευή άλλων οχημάτων αυξήθηκε κατά 89,2% λόγω μιας σημαντικής παραγγελίας στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Ισχυρές online πωλήσεις ανέβασαν τα κέρδη της Amazon
Δεν δείχνει να επιβραδύνεται άλλο η αύξηση των εσόδων από το τμήμα cloud. Αυτός ο παράγοντας, σε συνδυασμό με τις πιο δυνατές από τις αναμενόμενες διαδικτυακές πωλήσεις, ανεβάζει τη μετοχή της 9%.

Τρίτο μήνα έπεσαν οι πωλήσεις της Apple
Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε εσόδων κατά 1,4% το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της. Παρόμοια εικόνα αναμένει και την τρέχουσα περίοδο. Μια επιπλέον πτώση θα σήμαινε το μεγαλύτερο αρνητικό σερί σε δύο δεκαετίες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v