Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ΗΠΑ έχασαν την κορυφαία πιστοληπτική τους διαβάθμιση από την Fitch Ratings. Πτώση 1,3% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κατηφορίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τη Φρανκφούρτη να χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,3%, τη Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 1,3%. 

Οι ΗΠΑ έχασαν την κορυφαία πιστοληπτική τους διαβάθμιση από την Fitch Ratings, μια κίνηση στην οποία προχώρησε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία η S&P.

Ο οίκος υποβάθμισε τις ΗΠΑ από το AAA, μια κατάταξη που είχε από την Fitch τουλάχιστον από το 1994, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η κίνηση έρχεται μετά τις μεγάλες πολιτικές μάχες για τον δανεισμό της χώρας και τις επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις για την αύξηση του ορίου χρέους. Ενώ το πιο πρόσφατο νομοθετικό αδιέξοδο επιλύθηκε, παραμένει ένα πιθανό ζήτημα ανησυχίας στο μέλλον.

«Η υποβάθμιση της αξιολόγησης των Ηνωμένων Πολιτειών αντανακλά την αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια και το υψηλό και αυξανόμενο βάρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης σε σχέση με τους ομοτίμους με βαθμολογία «ΑΑ» και «ΑΑΑ» τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,9% την Τρίτη, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους κλάδους να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v