Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές ζυγίζουν τις αποφάσεις της UBS σχετικά με την Credit Suise και τις ανακοινώσεις για την πορεία της βρετανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, στη σκιά των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι μετοχές της UBS ενισχύονται 4%.

Πίεση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τελευταία μέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα κέρδη και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ζυγίζουν την καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση της βρετανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο καθώς και τις τελευταίες ανακοινώσεις της UBS σχετικά με την Credit Suise.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 χαμηλώνει 0,88%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 1%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη διολισθαίενι 0,74% και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την Πέμπτη με άνοδο 0,8%, με τα είδη οικιακής χρήσης να προσθέτουν 2,2% λόγω των ισχυρών εταιρικών κερδών. Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης υποχώρησαν 0,9%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σημείωσε άνοδο 3,2% σε σχέση με πέρυσι και 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η UBS ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερμάτισε τη συμφωνία προστασίας για ζημιές ύψους 9 δισ. ελβετικών φράγκων και το κρατικό backstop παροχής δημόσιας ρευστότητας ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων, που είχε αρχικά τεθεί σε εφαρμογή από την ελβετική κυβέρνηση όταν η τράπεζα απέκτσησε την ανταγωνίστρια τράπεζα Credit Suisse τον Μάρτιο. Οι μετοχές της UBS ενισχύονται 4%.

Μικρή υποχώρηση εμφάνισε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία έφτασε στο 5%, από 5,3% τον Ιούνιο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πιέζονται τον Αύγουστο, μετά από δυο διαδοχικούς μήνες με άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v