Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια για θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Τάσεις ανάκαμψης στις μετοχές στην Ευρώπη. Οι επενδυτές ζυγίζουν το βάρος του νέου γύρου της αστάθειας που διαφαίνεται διεθνώς, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Παράλληλα εξετάζουν τα δεδομένα για τον πληθωρισμό.

Προσπάθεια για θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Τάση αντιστροφής από τα χαμηλά στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία και την οικονομική αδυναμία της Κίνας σε διάφορα μέτωπα και πασχίζουν να κρατήσουν κεφάλι έξω από το νερό.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία υποχώρησε στο 6,8% τον Ιούλιο, κοντά στις προσδοκίες των αναλυτών και έρχεται μετά τη μείωση στο 7,9% που σημείωσε τον Ιούνιο.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 αφού υποχωρούσε αρχικά ενισχύεται ελαφρώς 0,03%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται χαμηλότερα 0,3%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη προχωρά υψηλότερα 0,14% και ο CAC 40 στο Παρίσι ανεβαίνει 0,15%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,9% την Τρίτη, καταγράφοντας χαμηλό ενός μηνός, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι κλάδοι βασικών πρώτων υλών υποχώρησαν 1,5%, ενώ τράπεζες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διολίσθησαν κατά 1,2%.

Οι αγορές θα παρακολουθούν επίσης τη δεύτερη ένδειξη για το ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2ο τρίμηνο και τον βρετανικό δείκτη τιμών κατοικιών.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Τετάρτη, στη σκιά της πτώσης στη Wall Street μετά την υποχώρηση των αμερικανικών τραπεζών στη σκιά των ανησυχιών για την πορεία των οικονομικών στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v