Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, οπως και το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές,, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια βασική μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα, η οποία θα έχει σημαντική επίδραση στις αποφάσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, οπως και το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης 0,7% υψηλότερα. Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να υποχωρεί, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ συνέχισε το ράλι.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ τον Ιούνιο - που αναμένεται πριν από το καμπανάκι της Wall Street -  θα έχει αυξηθεί κατά 0,3% από τον Μάιο και κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Ο δομικός, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 5% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία Ιουνίου για τον δείκτη τιμών παραγωγού ανακοινώνονται την Πέμπτη πριν από το καμπανάκι της Wall. Και οι δύο δείκτες θα βρεθούν υπό στενή παρακολούθηση για την πορεία του πληθωρισμού και τη νομισματική πολιτική της Fed.

Υποχωρεί το δολάριο λόγω των προσδοκιών ότι η έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ σήμερα θα δείξει ότι η άνοδος των τιμών επιβραδύνεται, και ότι λόγω αυτής της κίνησης είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο - αυτή την ώρα βρίσκεται στα 101,34 - και οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν σταθερές. Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,103 δολάριο. Ιδια άνοδος και για τη στερλίνα, στο $1,296.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v