Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για την οικονομία κοκκινίζουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,2% όπως και το Μιλάνο.

Οι ανησυχίες για την οικονομία κοκκινίζουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι traders αξιολογούν την υποτονική οικονομική ανάπτυξη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,2% όπως και το Μιλάνο.

Η δραστηριότητα του κινεζικού τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα του δείκτη Caixin/S&P Global, ενώ τα στοιχεία PMI για την ευρωζώνη έδειξαν ότι η επιχειρηματική παραγωγή συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,7% την Τετάρτη, με τις μετοχές των ασφαλίσεων και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας να οδηγούν τις απώλειες.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι η περαιτέρω σύσφιξη, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, είναι πιθανή, καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν διχασμένη όσον αφορά την απόφασή της να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν έντονες απώλειες μετά τα νέα από τη Fed, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν μικρή αλλαγή στη διάρκεια της νύχτας.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Η Meta αποκάλυψε το Threads, την πιο σοβαρή απειλή για το Twitter.
Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τους followers από το Instagram. Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια τουίταρε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, πειράζοντας τον Ελον Μασκ.

Ζεστάθηκε η ζήτηση για αυτοκίνητα, πλοία και τρένα made in Germany.
Οι παραγγελίες μεταποίησης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 6,4% μηνιαίως τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis. Δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε αύξηση 1,2%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v