Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο ενισχύονται 0,2%. Μέρα μεταποίησης σήμερα - δωδέκατος μήνας ύφεσης για τον τομέα στην ευρωζώνη. Πιο νωρίς κλείνει σήμερα η Wall Street, ενόψει του αυριανού εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου κατά 8,8% υψηλότερα. Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο ενισχύονται 0,2%. Στο +0,4% η Μαδρίτη και στο +1% το Μιλάνο.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, στο 5,5%, αλλά ο δομικός πληθωρισμός συνέχισε να αυξάνεται. Ο ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δώδεκα μήνες ύφεσης για τη μεταποίηση ευρωζώνης. Ο δείκτης PMI, που καταρτίστηκε από την S&P Global, υποχώρησε στο 43,4 τον Ιούνιο, από 44,8 τον Μάιο. Είιναι στη χειρότερη κατάσταση από τον Μάιο του 2020. Χαμηλό τριών ετών για τη Γερμανία.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια σειρά από στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας που δείχνουν πτώση επίσης της παραγωγής. 

Με πιο αργό ρυθμό αναπτύχθηκε η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας τον Ιούνιο, όπως έδειξε έρευνα ιδιωτικής εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τα επίσημα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειχναν δυσκολία ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Πτώση σημείωσε τον Ιούνιο και η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Ιαπωνίας.

Οι αγορές στις ΗΠΑ θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, ενόψει της της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - αύριο 4 Ιουλίου, θα είναι κλειστές.

Νέα ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla και την BYD το δεύτερο τρίμηνο, διευρύνοντας το προβάδισμά τους ως οι κορυφαίες σε πωλήσεις παγκοσμίως αυτοκινητοβιομηχανίες καθαρών οχημάτων.

H μετοχή της Tesla κάνει άλμα 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall. Οι μετοχές της BYD εκτινάχθηκαν έως και 3,2% σήμερα το πρωί της Δευτέρας. Οι προμηθευτές μπαταριών της Tesla, Contemporary Amperex Technology και LG Energy Solution σημείωσαν άνοδο έως και 2,3% και 3,1% σήμερα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v