Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι κερδίζει 0,3%. Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ οδήγησαν τις αποδόσεις των 2ετών Treasuries σε υψηλό 16 ετών, αφού τα data υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve ενδέχεται να έχει στα σκαριά περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη.

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απότομη πτώση τους την Πέμπτη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι κερδίζει 0,3%. Ανοδος 0,2% στο Μιλάνο, ενώ σταθερός είναι ο Stoxx 600.

Νέα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ οδήγησαν σε μια δύσκολη συνεδρίαση, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κλείνει 2,5% χαμηλότερα. Όλοι οι κλάδοι ήταν σε αρνητικό έδαφος, με τα ταξίδια και την αναψυχή να υποχωρούν κατά 4% και τις μετοχές του λιανικού εμπορίου κατά 3,7%.

Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ οδήγησαν τις αποδόσεις των 2ετών Treasuries σε υψηλό 16 ετών, αφού τα data υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve ενδέχεται να έχει στα σκαριά περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. 

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν δεύτερη ημέρα πτώσης σήμερα Παρασκευή, ενώ τα futures της Wall παρουσίασαν μικρή μεταβολή.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Λαγκάρντ: Θα αντιδράσουμε στις αυξήσεις περιθωρίων και μισθών.
«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν για να θέσουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πώς κινείται η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία.
Ανοδος σε ετήσια βάση, οριακή πτώση σε μηνιαία. Ενισχύθηκε 4,9% η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων.

Βουτιά 96% στα κέρδη αναμένει η Samsung.
Αυτό θα είναι το χαμηλότερο τριμηνιαίο κέρδος της εταιρείας από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Εκτιμά ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν 17,4% σε σύγκριση με πέρυσι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v