Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι κερδίζιε 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%.

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού η Wall Street φρέναρε ένα τριήμερο σερί απωλειών, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι κερδίζιε 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με άνοδο 0,2%.

Οι μετοχές σε  Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν άνοδο στη διάρκεια της νύχτας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και τον Kospi της Νότιας Κορέας να κερδίζουν περισσότερο από 1,4%.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο προσβλέπουν στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ τον Ιούνιο, η οποία θα δημοσιευθεί πριν από το άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη και θα δείξει εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται - οι traders θα αναζητήσουν στοιχεία για τη διαμόρφωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Η σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου ξεκινά επίσης αργότερα αυτήν την εβδομάδα, με τις BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citi να ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Ο Λευκός Οίκος δίνει τα F-16 στην Τουρκία
Η κίνηση θα γίνει σε συνεννόηση με το Κογκρέσο, δηλώνει ο σύμβουλος ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν. Ο Μπομπ Μενέντεζ διαμηνύει πως θα αποφασίσει από βδομάδα.

Ανεβαίνουν οι μισθοί στη Βρετανία, θα ανέβουν κι άλλο τα επιτόκια
Η μέση άνοδος των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, διατηρήθηκε στο 7,3% το τρίμηνο έως τον Μάιο. Είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιβράδυνση στο 7,1%. Υψηλό 15 μηνών χτυπάει η στερλίνα.

Στο 6,8% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο
Tα τρόφιμα παρέμειναν ο μεγαλύτερος μοχλός του πληθωρισμού.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v