Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. "Βουτιά" 4% για τη μετοχή της Credit Suisse. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Πτώση στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις Κεντρικές Τράπεζες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,19% στις 463 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,46% στις 7.977 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 15.397 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,37% στις 7.308 μονάδες.

Στο μεταξύ, ανεβάζει ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, επεκτεινόμενη πιο πολύ από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με έρευνα που δίνει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η νομισματική ένωση θα μπορούσε να ξεφύγει από την ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, ανήλθε στις 52,3 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 50,3 του Ιανουαρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και καλύτερο τις προβλέψεις έρευνας του Reuters που είχε εκτιμήσει μια πιο μέτρια άνοδο στο 50,6.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η HSBC καθώς τα κέρδη προ φόρων εκτοξεύτηκαν 108% σε σχέση με πέρυσι στα 5,2 δισ. δολάρια έναντι 4,97 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, "βουτιά" 4% σημείωσε η μετοχή της Credit Suisse μετά από αναφορά ότι ο επικεφαλής της τράπεζας βρίσκεται ενώπιον έρευνας για σχόλιά του ύστερα από σερί απωλειών, λέγοντας ότι έχουν σταματήσει οι τεράστιες εκροές πελατών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI υποχωρεί 0,1% στα 76,28 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.843 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0659 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v