Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,1% ανοδικά, ενώ Μαδρίτη και Μιλάνο ενισχύονται 0,2%. Κλειστή η Wall λόγω αργίας.

Μικρή αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια θετικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με την προσοχή αυτή την εβδομάδα να στρέφεται στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στο άνοιγμα, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε πράσινο ή σταθερό σημείο σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι μετοχές αυτοκινήτων και εξόρυξης ηγήθηκαν της κίνησης, αυξημένες κατά 0,6% και 0,7%, αντίστοιχα.

Ο Stoxx αψήφησε τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας και ανήλθε υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, παρά την ελαφρά υποχώρηση την Παρασκευή, καθώς οι οικονομικές προοπτικές για την περιοχή συνέχισαν να βελτιώνονται και αρκετά εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο δείκτης έφτασε σε υψηλό ενός έτους, ενώ τόσο ο βρετανικός FTSE 100 όσο και ο γαλλικός CAC 40 άγγιξαν υψηλά ρεκόρ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αλλού, οι αγορές έλαβαν στοιχεία από ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με επίμονα υψηλό πληθωρισμό που υποδηλώνουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορεί να είναι υψηλότερες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν με ενδιαφέρον τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες καθώς η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια των δανείων διάρκειας 1 και 5 ετών, όπως αναμενόταν ευρέως.

Οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας των Προέδρων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v