Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές μετά το ιστορικό ρεκόρ του FTSE 100

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1% - χθες για πρώτη φορά ξεπέρασε το όριο των 8.000 μονάδων - το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,8%.

Θετικά οι ευρωαγορές μετά το ιστορικό ρεκόρ του FTSE 100

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μια μέρα-ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100 την Τετάρτη. Ο δείκτης ξεπέρασε το όριο των 8.000 μονάδων για πρώτη φορά και έκλεισε 0,55% υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες αγορές βλέπουν πτώση.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, χτύπημα στον όγκο πωλήσεων δέχθηκε η Nestlé στα τέλη του περασμένου έτους. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία προχώρησε στις πιο μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των τελευταίων δεκαετιών κι αυτό οδήγησε τα νοικοκυριά να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Η πραγματική εσωτερική ανάπτυξη, ένα μέτρο των όγκων πωλήσεων και των επιλογών των καταναλωτών, μειώθηκε κατά 2,6% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανάλυση της Jefferies. Η Nestlé αύξησε τις τιμές κατά 10,1% το τέταρτο τρίμηνο.

Καθαρά κέρδη 472 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Commerzbank, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη φέτος. Ράλι 8% για τη μετοχή της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,36 δισ. ευρώ λόγω ανόδου των εσόδων από δανεισμό μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, ανέφερε η γερμανική τράπεζα την Πέμπτη. Ηταν ακριβώς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνάντησή μας τον Μάρτιο», είπε η Λαγκάρντ στους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο. «Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τη μετέπειτα πορεία της νομισματικής μας πολιτικής», συμπλήρωσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται θετικά 0,1%, με την ισοτιμία στο 1,070 δολάριο. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v