Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το βλέμμα των επενδυτών στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών για πιο επιθετική σύσφιξη από τη Fed. H Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι υποχωρεί οριακά, η μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις μελλοντικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και στην πιθανότητα να παραμείνει σε πορεία επιθετικής σύσφιξης η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). H Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι υποχωρεί οριακά, η μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα και τα φρέσκα στοιχεία για μεταποίηση και υπηρεσίες, ενώ αύριο Τετάρτη θα δημοσιευθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η HSBC ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 5,2 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί με την ισοτιμία στο 1,067 δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα χάνει και βρίσκεται στο $1,202.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό διατηρείται στα 76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 73 σεντς, στα $83 δολάρια.

 

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v