Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εδραιώνεται πάνω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο. Πιέσεις στο ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων.

«Μετά τη συρρίκνωση στο πρώτο τρίμηνο του έτους η οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει σταδιακά να ξανανοίγει καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται και οι εκστρατείες εμβολιασμού σημειώνουν πρόοδο», ανέφερε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, ανέβασε ταχύτητα η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο, καθώς καταστήματα, κομμωτήρια και εστιατόρια ανέβασαν ξανά ρολά, μετά από μήνες lockdown για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% από τον Μάρτιο, παρά την αναπάντεχη πτώση σε μεταποίηση και κατασκευές. Είναι μόλις 3,7% χαμηλότερα από τον περσινό Φεβρουάριο, τον μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία.

Η ανάπτυξη του Απριλίου είναι η πιο μεγάλη των τελευταίων 9 μηνών, ενώ η οικονομία πήρε ώθηση τον Μάιο με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων φιλοξενίας και ψυχαγωγίας.

Στις ευρωαγορές, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,65% στις 457 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 7.131 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,78% στις 15.693 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 6.600 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,7% στα 70,74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.896 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2103 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v