Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στον ιό

Στους επτά οι νεκροί στην Ιταλία, από τον κορωνοϊό. 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 νέους θανάτους ανακοίνωσε η Κίνα. Στον πάγο η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο 2019. Ανοδικά το πετρέλαιο. Υποχωρεί ο χρυσός.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στον ιό

Συγκρατημένη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, παρά το θετικό άνοιγμα. Παραμένουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία μετά και τις βαριές απώλειες των χθεσινών συνεδριάσεων.

Αρνητικά κινείται το χρηματιστήριο στο Μιλάνο (-0,4%) μετά τη θετική έναρξη κατά 0,5%, ενώ μαζεύονται τα κέρδη στα υπόλοιπα χρηματιστήρια.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,05%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 αμετάβλητος, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,1%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,4% αρνητικά, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,05%.

Στους επτά έφτασαν οι νεκροί στη γειτονική χώρα, από την ασθένεια COVID-19. Αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας φτάνει σήμερα στην Ιταλία, για να υποστηρίξει τις Αρχές στην κατανόηση της κατάστασης.

Παράλληλα, στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 νέους θανάτους, μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Η Νότια Κορέα έχει τον πιο υψηλό αριθμό περιπτώσεων εκτός Κίνας -με 60 νέα κρούσματα, φτάνει στα 893 συνολικά.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στάσιμη παρέμεινε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, καθώς η κατανάλωση έχασε τη δυναμική της, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε την προκαταρκτική της εκτίμηση.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η κατανάλωση των νοικοκυριών ήταν στάσιμη, ενώ η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε μόνο 0,3%. Το ΑΕΠ ήταν αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκε 0,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά, στο 1,0854 δολάριο. Ανοδικά το πετρέλαιο, με το μπρεντ στα 56,78 δολάρια/βαρέλι. Υποχωρεί 1,8% ο χρυσός, στα 1.644,90 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v