Θετικά πρόσημα στο Μιλάνο

Πάνω από 100 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς ιταλικού. Πιο ήρεμοι οι επενδυτές μετά τις εκδόσεις 10ετών και 5ετών ιταλικών τίτλων χθες, ενώ «ανάσα» δίνει και το «παράθυρο» νέου διαλόγου που άνοιξε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων.

Στο επίκεντρο και σήμερα οι εξελίξεις στην Ιταλία οι οποίες οδηγούν τις αγορές, την ώρα που υποχωρούν οι ανησυχίες για το βάθος της πολιτικής κρίσης.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ξεκίνησε με θετική κίνηση κατά 0,6%, έκανε αρνητικό γύρισμα μισή ώρα μετά, πριν καταλήξει σε θετικό έδαφος ξανά (+0,4%) και φτάσει να κερδίζει 0,8%.

Οι επενδυτές εμφανίζονται πιο ήρεμοι μετά τις εκδόσεις 10ετών και 5ετών ιταλικών τίτλων χθες, ενώ «ανάσα» δίνει και το «παράθυρο» που άνοιξε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Ντι Μάιο, για νέες συζητήσεις, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί η προκήρυξη εκλογών.

Ράλι στα ιταλικά ομόλογα

H απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου υποχωρεί πάνω από 100 μονάδες βάσης  και διαμορφώνεται στο 0,86%, ενώ η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 27 μονάδες βάσης στο 2,78%.

Η διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ ιταλικού και γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στις 2,395 ποσοστιαίες μονάδες από 2,828 ποσοστιαίες μονάδες την Τρίτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 0,1% υψηλότερα, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,1%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX αν και ξεκίνησε συνεδρίαση 0,1% υψηλότερα, γρήγορα έκανε αρνητικό γύρισμα (-0,3%).

Στην Πορτογαλία ο PSI 20 κινείται θετικά κατά 0,3%, ενώ στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ ενισχύεται επίσης 0,4%.

Οι μετοχές της BMW τελούν υπό διαπραγμάτευση 0,5% χαμηλότερα, ενώ οι μετοχές της Daimler και της Volkwagen υποχωρούν 1% και 1,6% αντίστοιχα.

Αιτία τα σχέδια του Αμερικανού Προέδρου για να μπλοκάρει τις γερμανικές πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Daimler και η BMW, από την αμερικανική αγορά, τα οποία φέρεται να έχει μεταφέρει στον Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Wirtschaftswoche.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης ενισχύθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάιο, παίρνοντας ώθηση από τα υψηλότερα κόστη ενέργειας.

Στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,9% από 1,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat. Ξεπέρασε τις προσδοκίες για άνοδο ύψους 1,6%.

Η εικόνα στην Ασία και τη Wall

Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό διμήνου τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το ευρώ να ανακάμπτει από το χαμηλό δεκαμήνου. 

Στη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος συνέβαλε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας, η ανάπτυξη του οποίου ήταν υψηλότερη του αναμενόμενου τον Μάιο και διαμορφώθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών.

Την ίδια ώρα, μικρή ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε η Ιαπωνία τον Απρίλιο, κατά 0,3%, σημειώνοντας υποχώρηση από την ανάπτυξη κατά 1,4% τον Μάρτιο. Τα στοιχεία ήταν αρκετά χαμηλότερα από την πρόβλεψη αναλυτών του Reuters που έβλεπαν αύξηση ύψους 1,2%.

Ανοδικά κινήθηκε και η Wall Street, με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο ενεργειακός κλάδος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v