Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση, με την προσοχή στραμμένη επισης στις δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την εμπορική πολιτική και στη συνεδρίαση της Fed. Σε υψηλό εξαετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Η εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ –μετά τις χθεσινές «επιθέσεις» κατά Γερμανίας, Ιαπωνίας και Κίνας για τη νομισματική τους πολιτική- αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Ώθηση στις ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνουν τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, η οποία τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε σε υψηλό εξαετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS Markit. 

Εν τω μεταξύ, υπό πίεση παραμένι το δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του προέδρου, ότι η Γερμανία και η Ιαπωνία υποτιμούν τα νομίσματά τους για να εξασφαλίσουν εμπορικό πλεονέκτημα, ενώ ο Τραμπ «τα έβαλε» και με τις φαρμακοβιομηχανίες, τις οποίες πιέζει να χαμηλώσουν τις τιμές.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε αύξηση 12% στα υπό διαχείριση assets της το 2016, η Roche ανακοίνωσε αύξηση 5% στα βασικά λειτουργικά της κέρδη, ενώ αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης οι Volvo, KPN, BBVA κ.α.

Από το "μέτωπο" των ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ζητήσει από την ιταλική τράπεζα UniCredit να εγγράψει περισσότερες απομειώσεις στα κόκκινα δάνειά της, πέραν αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,93% στις 363 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,6% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.140 μονάδες, κατά 1,14% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.802 μονάδες και κατά 0,94% ο δείκτης DAX της Φρανκφουρτης στις 11.644 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως και 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v