Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τις επιπτώσεις των πολιτικών του Τραμπ "μετρούν" οι αγορές, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο υψηλότερο επίπεδο απόν τον Φεβρουάριο του 2013 δεν δείχνει να επηρεάζει τους δείκτες. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στους διάφορους οικονομικούς δείκτες και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στην Ευρώπη.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,8% τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013 και υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τους χρηματιστηριακούς δείκτες ιδιαίτερα. 

Αντιθέτως, η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο –όχι μόνο από πολίτες, αλλά και από επιχειρήσεις, που ανησυχούν για προβλήματα στις δραστηριότητές τους- με την Amazon μάλιστα να δηλώνει ότι εξετάζει νομική προσφυγή κατά της απαγόρευσης εισόδου που επέβαλε ο Τραμπ σε πρόσφυγες από τη Συρία και σε πολίτες επτά Μουσουλμανικών χωρών.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, η Deutsche Bank θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 425 εκατ. δολαρίων την τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης για υπόθεση «mirror trading» με ρωσικές μετοχές, ενώ οι Sanofi, Novo Nordisk και Lilly κατηγορούνται από ομάδα ασθενών για χειραγώγηση τιμών.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία, παρά τις προσδοκίες για πωλήσεις-ρεκόρ την χριστουγεννιάτικη περίοδο, τελικά κατέγραψαν απρόσμενη πτώση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 362 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,47% στις 7.151 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.795 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης εμφανίζει οριακή μεταβολή, στις 11.686 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v