Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η UBS παρασύρει χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές. Ράλι για τη μετοχή της Booker λόγω εξαγοράς της από την Tesco. Η προσοχή στη συνάντηση Μέι-Τραμπ. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό πεδίο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από τα υψηλά 13 μηνών , με τα αποτελέσματα της UBS να παρασύρουν χαμηλότερα τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Τα καθαρά κέρδη της UBS κατέγραψαν πτώση 47% στο σύνολο της χρήσης 2016, ωστόσο τα αποτελέσματά της το δ’ τρίμηνο ήταν πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, απώλειες που ξεπερνούν το 3% σημειώνει η μετοχή της ιταλικής τράπεζας UniCredit, λόγω δημοσιευμάτων στα ιταλικά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ο αντιπρόεδρός της επιβεβαίωσε πως η τράπεζα δεν πουλά το μερίδιο που κατέχει στην Mediobanca και ότι θα ξεκινήσει νωρίτερα του αρχικώς σχεδιαζόμενου την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της.

Χαμηλότερα και οι μετοχές της BT, η οποία ανακοίνωσε πτώση 53% στα κέρδη του γ’ τριμήνου, αλλά και αλλαγή διοίκησης στην ιταλική μονάδα της, μετά το λογιστικό σκάνδαλο.

Στον αντίποδα, «άλμα» 13% έκανε νωρίτερα η μετοχή της Booker Group, μετά την ανακοίνωση της Tesco ότι εξαγοράζει την εταιρεία προς 3,7 δισ. στερλίνες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η Μέι είχε ζητήσει χθες ενίσχυση της «ειδικής σχέσης» της Βρετανίας με τις ΗΠΑ.

Σήμερα συναντήθηκαν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ζήτησαν Ευρωπαϊκή ενότητα λόγω των μεγάλων εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου, η οποία διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5% στις 365 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.814 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.841 μονάδες και κατά 0,7% ο ιταλικός FTMIB στις 19.311 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες εμφανίζει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.159 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v