Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Εταιρικά αποτελέσματα, PMI και πολιτικές Τραμπ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα, ενώ η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το Brexit δεν επηρεάζει τις αγορές. Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street.

Στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για τους PMI της ευρωζώνης στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών, ενώ η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου ότι απαιτειται κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να ξεκινήσει η βρετανική κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν δείχνει να επηρεάζει τις αγορές.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι πολιτικές που ανακοινώνει σταδιακά ο νέος αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος προτίθεται να αποσύρει τις ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP και να επαναδιαπραγματευτεί τη NAFTA. Εν τω μεταξύ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ λένε στη Βρετανία «να ξεχάσει» διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ή οποιοδήποτε άλλο κράτος όσο παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», η Dixons Carphone ανακοίνωση αύξηση 4% των εσόδων της το γ’ τρίμηνο και ότι αναμένει κέρδη 475-495 εκατ. στερλινών, η Easyjet εκτίμησε πως η υποχώρηση της στερλίνας θα επιβαρύνει περισσότερο του αναμενόμενου τα κέρδη της το 2017, η SAP ανακοίνωσε αύξηση 4% στα λειτουργικά κέρδη της και αύξηση του guidance για τα κέρδη του 2017, η Philips EBITDA ύψους 914 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο, ενώ η BT ανακοίνωσε μείωση των προσαρμοσμένων εσόδων και κερδών κατά περίπου 120 εκατ. στερλινών το γ’ τρίμηνο, με το Reuters να αναφέρει πως τα λογιστικά λάθη στις ιταλικές δραστηριότητές της οδηγούν την εταιρεία να προειδοποιήσει για τα κέρδη του 2017 και 2018.

Σε ό,τι αφορά τον PMI, τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit έδειξαν πως ο δείκτης του τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε σε υψηλό 69 μηνών τον Ιανουάριο, με τον δείκτη του τομέα υπηρεσιών και τον σύνθετο PMI να κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,28% υψηλότερα στις 362 μονάδες, κατά 0,24% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.167 μονάδες, κατά 0,19% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.830 μονάδες και κατά 0,24% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v