Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Σε θετικό πεδίο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να έρχονται στο επίκεντρο. Επιβεβαιώνει η Intesa Sanpaolo το ενδιαφέρον για Generali. Αποσαφήνιση των πολιτικών του Τραμπ αναμένουν οι επενδυτές. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στα εταιρικά αποτελέσματα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αναμένουν να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Novartis ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 1% στην χρήση, όμως τα λειτουργικά έσοδα από τις βασικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 2%, η ισπανική τράπεζα Santander εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,60 δις. ευρώ το δ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ η BT έχασε το ένα πέμπτο της αγοραίας αξίας της λόγω της γνωστοποίησης λογιστικών προβλημάτων στις δραστηριότητές της στην Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, η Intesa Sanpaolo επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την Assicurazioni Generali, με ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως εξετάζει προσφορά 15 δισ. ευρώ σε μετρητά και ανταλλαγή μετοχών για το 60% της Generali. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε διάταγμα για τη δημιουργία τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και άλλα διατάγματα που θα έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο ίδιος είχε χθες συνάντηση με τους επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, ενώ υπέγραψε διατάγματα για νέους αγωγούς πετρελαίου στη χώρα, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Χθες, εξάλλου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει έγκριση από το Κοινοβούλιο προτού ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενδιαφέρουσα και η δήλωση μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πως η ΕΚΤ μπορεί «σύντομα» να αρχίσει να σχεδιάζει την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, όπως μετέδιδε το Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη τον Ιανουάριο, αλλά και για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο εμφάνισε απρόσμενη επιδείνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,01% στις 365 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.171 μονάδες, κατά 1,02% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.879 μονάδες και κατά 1,36% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.752 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,4% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v