Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και πολιτικές εξελίξεις. Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα της UBS. Εξαγορά ύψους 3,7 δισ. στερλινών για την Tesco.

«Κατεβάζουν ταχύτητα» οι ευρωαγορές, μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν αυτήν την εβδομάδα, με την προσοχή να παραμένει στα εταιρικά κέρδη, αλλά και στη σημερινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι, η οποία έχει ζητήσει να ενισχυθεί η «ειδική σχέση» της Βρετανίας με τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντάται σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 738 εκατ. ελβετικών φράγκων για το δ’ τρίμηνο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η BT λειτουργικά κέρδη 729 εκατ. στερλίνες για το γ’ τρίμηνο αλλά και αποχώρηση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού της τμήματος λόγω του λογιστικού σκανδάλου, ενώ η Tesco γνωστοποίησε πως εξαγοράζει την Booker προς 3,7 δισ. στερλίνες. Η μετοχή της Booker άνοιξε με κέρδη 12,39%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 367 μονάδες, οριακές μεταβολές για τον FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.164 μονάδες, όπως και για τον δείκτη CAC του Παρισιού στις 4.864 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,1% διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.835 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v