Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ευρωαγορές

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015 ο DAX, μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό του Dow Jones. Αποτελέσματα και Τραμπ παραμένουν στο επίκεντρο. Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη διάσπαση του φράγματος των 20.000 μονάδων από τον Dow Jones χθες, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τόσο οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα, είναι αυτά των Diageo, Unilever, Sky, Ericsson και Nordea.

Από το πολιτικό «μέτωπο», το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε πως ένα μέρος του αμφιλεγόμενου εκλογικού νόμου δεν είναι έγκυρο, αλλά άφησε το μεγαλύτερο κομμάτι άθικτο, ανοίγοντας «παράθυρο» για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το 2017.

Εν τω μεταξύ, σήμερα παρουσιάζεται στο βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για το Brexit, η έγκριση του οποίου θα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ενδιαφέρουσες και οι δηλώσεις στο BBC του υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, ο οποίος είπε πως θα σόρταρε το ευρώ, βλέποντας κατάρρευση του νομίσματος μέσα στον επόμενο ένα-ενάμισι χρόνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 368 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.178 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.885 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,5% υψηλότερα στις 11.866 μονάδες, αγγίζοντας νωρίτερα το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.

Ήπια άνοδο της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v