Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Προβληματίζουν τις αγορές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με την Ιταλία να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεος. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου νωρίτερα ο ιταλικός δείκτης FTMIB. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Μια στο "πράσινο" και μια στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να επικεντρώνεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του στους προκριματικούς για τις προεδρικές εκλογές του 2017, ενώ στον δεύτερο γύρο περνούν ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Αλαίν Ζιπέ. Στη Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια. Και στην Ιταλία, αυξάνονται οι ενδείξεις πως οι Ιταλοί θα πουν "όχι" στη συνταγματική αναθεώρηση, στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φέρεται έτοιμη για σημαντική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,14% υψηλότερα στις 339 μονάδες, κατά 0,6% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.815 μονάδες, κατά 0,63% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.532 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.708 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος παραμένει ο ιταλικός δείκτης FTMIB, που όμως περιορίζει τις απώλειές του στο 0,4% από 1,1% νωρίτερα (στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου), στις 16.197 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,26%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v