Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη εν όψει των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία το 2017, αλλά και του ιταλικού δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ήπιες μεταβολές σε θετικό πεδίο για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του στους προκριματικούς για τις προεδρικές εκλογές του 2017, ενώ στον δεύτερο γύρο περνούν ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Αλαίν Ζιπέ. Στη Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια. Και στην Ιταλία, αυξάνονται οι ενδείξεις πως οι Ιταλοί θα πουν "όχι" στη συνταγματική αναθεώρηση, στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει οριακή μεταβολή στις 339 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.796 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.524 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v