Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές και «βουτιά» 15% για την Ericsson

Πιέσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μετά την προειδοποίηση της Ericsson για τα κέρδη της, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τις εξελίξεις στην Deutsche Bank.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ να επιβαρύνουν το κλίμα.

H προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση αργότερα σήμερα των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Σεπτέμβριο, όπου εκτιμάται ότι θα φανεί μια ασυνήθιστη διχογνωμία ως προς το θέμα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Επίσης σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος, κυρίως η Deutsche Bank, ενώ πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με τη μετοχή της Ericsson να κάνει "βουτιά" 15% στο άνοιγμα μετά την προειδοποίησή της για τα κέρδη.

Αμετάβλητος στις 340 μονάδες ο δείκτης Stoxx 600, χαμηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.051 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.460 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,1%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v