Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στην Deutsche

Στην εξέλιξη της υπόθεσης της Deutsche Bank στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Πιέσεις στον πανευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη, με την μετοχή της γερμανικής τράπεζας να περιορίζει τις απώλειές της στο περίπου 1%. Υψηλότρα τα futures της Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την εξέλιξη της υπόθεσης της Deutsche Bank να επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά το δημοσίευμα της Bild το Σαββατοκύριακο που ανέφερε πως ο John Cryan δεν «τα βρήκε» με τους Αμερικανούς αξιωματούχους για το θέμα του προστίμου της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. Σήμερα, πάντως, το Bloomberg σημείωνε πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 Banks να υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ η μετοχή της Deutsche Bank περιορίζει τις απώλειές της στο 1,05%.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση της DBRS για την αξιολόγηση της Πορτογαλίας, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να εκφράζει αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει υποβάθμιση.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη τηλεμαχία Χίλαρι Κλίντον-Ντόναλντ Τραμπ, δεν δείχνει να επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά, με τους αναλυτές να σχολιάζουν νωρίτερα πως δεν έβγαλε κάποιον «νικητή», σε αντίθεση με το πρώτο ντιμπέιτ.

Από το «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι τουλάχιστον ετών τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,18% υψηλότερα στις 340 μονάδες, κατά 0,16% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.056 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.467 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.548 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v