Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο καθώς οι επενδυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του σχεδιαζόμενου περιορισμού παραγωγής πετρελαίου. Η προσοχή στραμμένη και στις εξελίξεις στην Deutsche Bank. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ πιέσεις δέχεται ο ενεργειακός κλάδος καθώς υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου από το υψηλό έτους λόγω αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα του σχεδιαζόμενου περιορισμού της παραγωγής «μαύρου χρυσού».

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Deutsche Bank, η οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές για το πρόστιμο, ενώ οι Financial Times αποκάλυψαν πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε ειδική μεταχείριση στα stress tests.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 342 μονάδες, κατά 0,24% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.114 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.510 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.655 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,1-0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v