Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στις ευρωαγορές μετά τον Ντράγκι

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις ανακοινώσεις του Ντράγκι και την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και την αποτυχία του ΟΠΕΚ να συμφωνήσει σε νέο πλαφόν στην παραγωγή αργού. 

To ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,116.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς (0,0%) και αποδοχής καταθέσεων (-0,40%).Χωρίς μεταβολές και το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης (0,25%).Η ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει τις αγορές εταιρικών ομολόγων στις 8 Ιουνίου.

Ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, αρκετά μετά το τέλος των αγορών στοιχείων ενεργητικού. 

Εν τω μεταξύ, στην Βιέννη ο ΟΠΕΚ δεν άλλαξε σήμερα τη στρατηγική του, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη του Οργανισμού απέτυχαν να φτάσουν σε συμφωνία για τη θέσπιση πλαφόν στην παραγωγή

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,04% υψηλότερα στις 344 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται 0,03% χαμηλότερα στις 6.190 μονάδες, ενώ οριακά στο "κόκκινο" κινούνται οι δείκτες CAC και DAX στις 4.463 και 10.193 μονάδες αντίστοιχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v