Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα ενισχύεται ο DAX

Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,13% στις 10.286 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στις 4.514 μονάδες. Ράλι για τις ιταλικές τράπεζες.

Οριακά υψηλότερα κινούνται τις πρώτες ώρες συναλλαγών οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με υποτονικές κινήσεις από τους επενδυτές λόγω της αργίας στις ΗΠΑ (memorial day), ενώ και το Λονδίνο παραμένει κλειστό λόγω τραπεζικής αργίας. 

Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,35% στις 10.322 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο τον τελευταίο μήνα. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στις 4.514 μονάδες. 

Μικρές απώλειες 0,17% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον βασικό δείκτη να υποχωρεί στις 18.186 μονάδες ενώ άνοδο 0,31% καταγράφει ο IBEX 30 στη Μαδρίτη. 

Την Παρασκευή οι αμερικάνικες μετοχές είχαν κλείσει με ισχυρά κέρδη μετά την δήλωση της Janet Yellen της Fed πως ίσως να είναι κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Από το μέτωπο των μάκρο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Μάιο η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ενημερωμένες οικονομικές προβλέψεις που θα προσφέρουν περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο του προγράμματος τόνωσης.

Ένας δείκτης επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέβηκε το Μάιο σε 104,7 από ένα αναθεωρημένο 104 τον Απρίλιο, όπως τόνισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων του Bloomberg ήταν 104,4.

Στο ταμπλό, ράλι πραγματοποιούν οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, μετά από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ότι ασφαλιστικά ταμεία ενδέχεται να επενδύσουν στο ταμείο στήριξης των τραπεζών Atlante.

Η μετοχή της Banca Monte Dei Paschi di Siena ενισχύεται 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v