Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η αποδυνάμωση του ευρώ δίνει ώθηση στις εξαγωγικές εταιρείες. Χειρότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητική εικόνα με ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου να στηρίζει τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές εταιρείες.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Απριλίου, που σε μηνιαία βάση μειώθηκαν κατά 0,9% έναντι αύξησης 0,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat έδειξαν διατήρηση του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 348 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.258 μονάδες, κατά 0,45% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.289 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.510 μονάδες.

Σημειώνεται πάντως πως μέχρι στιγμής τον Μάιο οι ευρωαγορές εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις από τον Οκτώβριο, καταγράφοντας κέρδη για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στην Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v