Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI της ευρωζώνης. Περιορισμένη η διάθεση για ρίσκο. Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures.

Σε αρνητικό έδαφος όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη –η οποία διαμορφώθηκε τον Μάιο σε χαμηλό τριμήνου- και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, η διάθεση των επενδυτών για τοποθέτηση σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου –όπως οι μετοχές- είναι περιορισμένη εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος, των εκλογών σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και των εξελίξεων σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς δεν αποκλείεται στο επίκεντρο να βρεθεί η Ελλάδα και το ενδεχόμενο επαναφοράς του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Σημειώνεται πως ο ΟΟΣΑ δημοσιοποίησε σήμερα τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία, στις οποίες τονίζεται –μεταξύ άλλων- πως ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,9% στις 344 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,6% στις 6.192 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.204 μονάδες, ενώ απώλειες 0,7% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.475 μονάδες. Πτώση 1,1% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 17.825 μονάδες και 1,2% για τον ισπανικό IBEX στις 8.927 μονάδες.

Εξάλλου, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,3%, με τους επενδυτές σε στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed (στα μέσα Ιουνίου) για τα αμερικανικά επιτόκια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v