Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον PMI και στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Με ήπιες μεταβολές ξεκινάει ο Ιούνιος για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για τον PMI αλλά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit, η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης παρέμεινε μέτρια τον περασμένο μήνα, στηρίζοντας την άποψη ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του α' τριμήνου δεν συνεχίζεται και το β' τρίμηνο. Τα τελικά στοιχεία του Markit δείχνουν πως ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον Μάιο στο χαμηλό τριμήνου του 51,5, έναντι του 51,7 τον προηγούμενο μήνα. Η τελική μέτρηση είναι αμετάβλητη σε σχέση με την αρχική.

Σημειώνεται πως οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν χθες, αν και οι πανευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραψαν τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου τους τον Μάιο, εμφανίζοντας τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 346 μονάδες, κατά 0,25% δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.215 μονάδες,κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.500 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,1% υψηλότερα στις 10.269 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v