Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Κακό νέο για τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων η αποτυχία συμφωνίας στη Ντόχα για την παραγωγή πετρελαίου, όμως η πτώση της τιμής του "μαύρου χρυσού" δίνει ώθηση στις αεροπορικές εταιρείες και τις μετοχές του κλάδου των ταξιδίων. Λίγο χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ο περιορισμός της πτώσης των τιμών του πετρελαίου βοηθά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, μετά την αρχική «βουτιά» τους, αν και ο κλάδος των εμπορευμάτων συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Η μετοχή της Statoil υποχωρεί κατά 2,3%, της Subsea κατά 2% και της Royal Dutch Shell κατά 1,3%.

Αντιθέτως, οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου αποτελούν «καλή είδηση», για τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών ταξιδίων, που καταγράφουν κέρδη έως 3,8%. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Air France-KLM έφτασε να ενισχύεται έως και 2,3%, η μετοχή της EasyJet κινείται 2,5% υψηλότερα, της International Consolidated Airlines κατά 2%, της TUI κατά 3,8% και της Thomas Cook έως και 2,3%.

Οι δείκτες Stoxx 600, FTSE 100 και CAC κινούνται οριακά χαμηλότερα, στις 342, 6.339 και 4.492 μονάδες αντίστοιχα, ενώ σε θετικό έδαφος «γύρισε» ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.059 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.275 μονάδες και χαμηλότερα κατά 0,35% ο ισπανικός IBEX στις 8.819 μονάδες,

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v