Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ευρωαγορές

Τα βελτιωμένα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Ράλι για τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου. Κέρδη και για τις ιταλικές τράπεζες. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με ώθηση από τα σημαντικά βελτιωμένα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Οι κινεζικές εξαγωγές επέστρεψαν σε αναπτυξιακή πορεία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες, δείχνοντας πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν ώθηση κυρίως στις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων, καθώς η Κίνα είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια μετάλλων του κόσμου. Έτσι, η μετοχή της Anglo American κάνει ράλι 7,2% και της Rio Tinto 5,4%. 

Ανοδικά κινούνται και οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας της χώρας πως δεν υπάρχει κίνδυνος οι ευρωπαϊκές αρχές να "μπλοκάρουν" το ταμείο που δημιουργήθηκε με στόχο την αγορά μετοχών και "κόκκινων" δανείων προβληματικών τραπεζών. 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2% στις 341 μονάδες, κέρδη 1,4% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.332 μονάδες, 2,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.458 μονάδες και 2,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.985 μονάδες, ενώ κατά 3,4% ενισχύεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.040 μονάδες και κατά 2,3% ο ισπανικός IBEX στις 8.746 μονάδες..

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street από 0,5% έως 0,7% υψηλότερα "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v