Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Το «άλμα» των ιταλικών τραπεζικών μετοχών εν όψει της συνάντηση που θα έχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα για τη δημιουργία ταμείου διάσωσης, δίνει ώθηση στον τραπεζικό κλάδο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές, με την ενίσχυση του γεν, την υποχώρηση των αποδόσεων των bunds, και την αύξηση της τιμής του χρυσού να «δείχνουν» αυξημένη επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Ωστόσο, το «άλμα» των ιταλικών τραπεζικών μετοχών εν όψει της συνάντηση που θα έχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα για τη δημιουργία ταμείου διάσωσης, δίνει ώθηση στον τραπεζικό κλάδο και στους δείκτες, αντιστρέφοντας τις αρχικές απώλειες.

Η μετοχή της Monte dei Paschi καταγράφει κέρδη 8,8%, της UniCredit 6% και της Sanpaolo 4%.

Παράλληλα, ο δείκτης Stoxx 600 Basic Resource ενισχύεται κατά 2,5%, μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού.

Αντιθέτως, η μετοχή της SAP υποχωρεί έως 2,6%, μετά την προειδοποίηση της ετιαρείας για τα αποτελέσματα α' τριμήνου.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 333 μονάδες, οριακά χαμηλότερα ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.200 μονάδες, ενώ κατά 0,37% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.318 μονάδες και κατά 0,9% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.708 μονάδες. Κέρδη 1,18% για τον ιταλικό FTMIB στις 17.711 μονάδες και 1% για τον ισπανικό IBEX στις 8.518 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v