Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε νέο χαμηλό 18 μηνών έναντι του γεν το δολάριο. Ανησυχία Ντράγκι για την ικανότητα της Ευρώπης να αντέξει νέα σοκ. Κέρδη για τον ιατροφαρμακευτικό κλάδο μετά την κατάρρευση του deal Pfizer/Allergan.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που το δολάριο υποχωρεί σε νέο χαμηλό 18 μηνών έναντι του γεν, καθώς οι αγορές «στοιχηματίζουν» ότι δεν θα υπάρξει παρέμβαση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Εν τω μεταξύ, στην ετήσια έκθεσή του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε ανησυχία για την ικανότητα της Ευρώπης να αντέξει νέα σοκ, ενώ το μέλος της ΕΚΤ, Πέτερ Πράετ, δήλωσε πως η Τράπεζα θα αναπροσαρμόσει τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης αναλόγως, αν χρειαστεί.

Ανοδικά ο ιατροφαρμακευτικός κλάδος, μετά την κατάρρευση του deal Pfizer/Allergan, που είχε πυροδοτήσει φημολογία και για άλλες εξαγορές/συγχωνεύσεις στον κλάδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,27% στις 331 μονάδες, κατά 0,62% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.200 μονάδες, κατά 0,63% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.311 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.685 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v