Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές, παρά τις πιέσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στο επίκεντρο επανέρχεται η Ελλάδα, μετά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα. Λίγο υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Στο "πράσινο" γυρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην πορεία των τιμών του πετρελαίου, που περιορίζουν την πτώση τους.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Orange και Bouygues για συγχώνευσή τους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, μετά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το WikiLeaks.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 334 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.173 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.588 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που κινούνται στο +0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v