Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων δημιουργεί πιέσεις στους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Πιέσεις στις μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών μετά την απόφαση των Orange και Bouygues να παρατείνυν τις διαπραγματεύσεις τους. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με την υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων –και ιδιαίτερα του πετρελαίου- να επιβαρύνουν τους δείκτες, μετά το χθεσινό τους ράλι στον απόηχο των δηλώσεων των Janet Yellen.

Απώλειες για τις μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών, μετά την απόφαση των Orange και Bouygues να παρατείνουν μέχρι Κυριακή τις διαπραγματεύσεις τους για την πιθανή πώληση της δεύτερης. Η μετοχή της Orange υποχωρεί κατά 1,5% και της Bouygues κατά 3,3%.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος τον Μάρτιο εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο -0,1%, ενώ η Γαλλία εμφάνισε αύξηση πληθωρισμού και καταναλωτικών δαπανών. Στην Γερμανία, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν πως η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,98% στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,6% στις 6.166 μονάδες, κατά 1,15% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.392 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.988 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κάτα 0,1-0,2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v