Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Τις σημερινές δηλώσεις της Janet Yellen αναμένουν οι επενδυτές. Για τους κινδύνους του Brexit προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας. Με τον ταχύτερο ρυθμό από τα τέλη του 2011 αυξήθηκε ο δανεισμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ευρωζώνη. Λίγο χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικές κινήσεις ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη σημερινή ομιλία της Janet Yellen, αναμένοντας ενδείξεις για την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε πως η αβεβαιότητα αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλήξει τη στερλίνα και αυξήσει το κόστος ασφάλισης έναντι μιας κρίσης του βρετανικού νομίσματος. Παράλληλα, τόνισε πως η Βρετανία θα μπορούσε να δεχθεί πιστωτικές πιέσεις αν το δημοψήφισμα είναι υπέρ του Brexit.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «η αυξημένη και παρατεταμένη αβεβαιότητα μπορεί να αυξήσει τα risk premia που απαιτούν οι επενδυτές για ένα μεγαλύτερο εύρος βρετανικών τίτλων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιατέρω υποτίμηση της στερλίνας και να επηρεάσει το κόστος και την διαθεσιμότητα χρηματοδότησης για ένα μεγάλο εύρος βρετανών δανειοληπτών».

Εξάλλου, νωρίτερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία της ΕΚΤ για τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών της ευρωζώνης, ο οποίος αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τα τέλη του 2011 τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 336 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 6.109 μονάδες, αμετάβλητος στις 9.852 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ κατά 0,49% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Χαμηλότερα κατά 0,18% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.131 μονάδες, ενώ κατά 0,25% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.812 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,2% χαμηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v