Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Yellen δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Θετική υποδοχή των επενδυτών στις χθεσινές δηλώσεις Yellen για προσεκτική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το μόνο "εργαλείο" της ΕΚΤ, λέει ο Κερέ. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία σημείωσε πως τα ρίσκα για την πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας δικαιολογούν μια πιο προσεκτική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε σε συνέντευξή του πως τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το μόνο «εργαλείο» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωσή τους, όχι όμως σε «παράλογα» αρνητικό επίπεδο.

Το θετικό κλίμα στις αγορές δεν επηρεάστηκε από την ανακοίνωση των στοιχείων για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, το οποίο υποχώρησε σε χαμηλό 13 μηνών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 1,53% υψηλότερα στις 341 μονάδες, κατά 2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.454 μονάδες, και κατά 1,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.063 μονάδες, ενώ κατά 1,8% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.214 μονάδες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η ινδική Tata Steel γνωστοποίησε πως βάζει «πωλητήριο» στις δραστηριότητές της στη Βρετανία, ενώ "άλμα" 9% κατέγραφαν οι μετοχές της Metro, μετά την ανακοίνωση πρότασης για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της. 

Άνοιγμα της Wall Street από υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά  0,6% - 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v