Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές

Με το... αριστερό "μπαίνει" ο Απρίλης για τις ευρωαγορές, Αντιφατικά μηνύματα από Κίνα και Ιαπωνία, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.Χαμηλότερο άνοιγμα της Wall δείχνουν τα futures.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις απώλειες στη Wall Street χθες και στις ασιατικές αγορές σήμερα, σε συνδυασμό με τη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, να ωθούν τους επενδυτές σε μείωση της έκθεσής τους σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Νωρίτερα, Κίνα και Ιαπωνία έστειλαν αντιφατικά μηνύματα στις αγορές, με την μεν πρώτη να εμφανίζει απρόσμενη άνοδο του δείκτη PMI, τη δεύτερη όμως να εμφανίζει επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Μικρή άνοδο εμφάνισε ο PMI του τομέα μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, αν και η ανάπτυξη της δραστηριότητας παρέμεινε αδύναμη παρά τη συνέχιση της μείωσης τιμών. Ο δείκτης PMI του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στο 51,6 τον Μάρτιο από 51,2 τον προηγούμενο μήνα, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση (51,4).

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,55% στις 332 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,2% στις 6.098 μονάδες, κατά 1,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.305 μονάδες και κατά 1,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.795 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,3%-0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v