Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό της Γερμανίας. Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures.

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χθες, η Alcoa ανακοίνωσε ισχνά αποτελέσματα, γεγονός που ενδέχεται να επιβαρύνει τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων. Από την άλλη πλευρά, η Tata Steel φέρεται να βρήκε αγοραστή για μια από τις μονάδες της στη Βρετανία.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell γνωστοποίησε σήμερα πως η εταιρεία ενδέχεται να πωλήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Β. Θάλασσας, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, οι ισχυρότερες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και asset managers κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διάσωση των αδύναμων τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία και κατά 0,1% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 333 μονάδες, κατά 0,5% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.732 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.321 μονάδες και κατά 0,9% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.578 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και ο ιταλικός FTMIB, στις 6.198 και 17.704 μονάδες αντίστοιχα. 

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street απο 0,2% έως 0,3% υψηλότερα "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v