Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Στην Ντόχα στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών, που αποφεύγουν τα μεγάλα "στοιχήματα". Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τα μεγάλα «στοιχήματα» ενόψει της συνάντησης που θα έχουν την Κυριακή στην Ντόχα οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, για το θέμα του «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά ενόψει της συνάντησης, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται και οι τιμές του χαλκού, εν μέσω ενδείξεων πως η οικονομία της Κίνας (της μεγαλύτερης καταναλώτριας μετάλλων του κόσμου) ίσως σταθεροποιείται. Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε πως ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της «κατέβασε ταχύτητα», στο 6,7%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ άλλοι οικονομικοί δείκτες της χώρας εξέπληξαν θετικά.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 342 μονάδες, κατά 0,25% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.349 μονάδες, κατά 0,57% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.035 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.489 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v