Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές. Χαμηλότερα οι μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων λόγω της πτώσης των τιμών του χαλκού και του πετρελαίου. Στο επίκεντρο έρχονται σταδιακά τα εταιρικά αποτελέσματα. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Κοντά σε υψηλό μήνα σταθεροποιούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και το ράλι που καταγράφηκε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Σιγκαπούρης να χαλαρώσει τη συναλλαγματική της πολιτική.

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων, μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού από τα υψηλά δυο μηνών και την πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς αρχίζουν να εκφράζονται αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα ενός «παγώματος» της παραγωγής των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σταδιακά και στα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνονται.

Εν τω μεταξύ, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάρτιο.

Εξάλλου, στις 14:00 η Τράπεζα της Αγγλίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα βρετανικά επιτόκια, τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν αμετάβλητα στο 0,5%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 342 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,2% στις 6.348 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.478 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,15% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.040 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street από λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures, των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v