Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε χαμηλό τριμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή "βουτιά" της Wall Street, αλλά και τις επιφυλάξεις στελεχών της ΕΚΤ για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Σε χαμηλό 12 ετών και πάλι το πετρέλαιο, που προς στιγμήν υποχώρησε κάτω από τα 30 δολάρια. Χαμηλότερα τα futures της Wall

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του χθεσινού sell-off στη Wall Street και των σημερινών απωλειών στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα παραμένει αρνητικό λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης του πετρελαίου, αλλά και των ανησυχιών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 30 δολάρια νωρίτερα στις συναλλαγές στην Ασία, καταγράφοντας νέο χαμηλό 12 ετών. Αυτή την ώρα οι τιμές του Brent και του αμερικανικού αργού κινούνται λίγο υψηλότερα των 30 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, στελέχη της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters, διατηρούν επιφυλάξεις ως προς το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 3% στις 334 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 2% στις 5.841 μονάδες, κατά 3,14% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.254 μονάδες και κατά 2,97% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.665 μονάδες.

Απώλειες 2,72% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.691 μονάδες, 3,2% για τον πορτογαλικό PSI στις 4.982 μονάδες και 2,48% για τον ιταλικό FTMIB στις 19.639 μονάδες.

Σημειώνεται πως σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών θα διατηρηθούν αμετάβλητα. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται από 0,2% έως 0,4% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v