Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανεμπόριο δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις πωλήσεις της χριστουγεννιάτικης περιόδου δίνουν ώθηση στις μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου. Πιέσεις στις μετοχές των εμπορευμάτων, λόγω της νέας πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σημαντική ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι των μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Η μετοχή της Metro ενισχύονταν κατά 3% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, κέρδη από 1,3% έως 5,5% κατέγραφαν οι μετοχές των Tesco, Sainsbury και Marks & Spencer, ενώ ράλι 15% έκαναν οι μετοχές των Debenhams και Morrisons, για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο, η κατάσταση στην αγορά παραμένει εύθραυστη, λόγω της αστάθειας που προκαλεί στις διεθνείς αγορές η ανησυχία για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα το πετρέλαιο «φλερτάρει» με τα 30 δολάρια, με αποτέλεσμα οι μετοχές των BHP Billiton, Glencore, Rio Tinto και BP υποχωρούν από 1,5% έως 3,5%.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,4% στις 345 μονάδες, 1,48% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 5.959 μονάδες, 2,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.072 μονάδες και 2,26% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.410 μονάδες.

Κατά 1,09% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.983 μονάδες, κατά 1,38% ο πορτογαλικός PSI στις 5.116 μονάδες και κατά 1,3% ο ιταλικός FTMIB στις 20.013 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v