Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Αρνητικό γύρισμα και στις ευρωαγορές μετά τη Wall, καθώς η ανακούφιση από το ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια αποδείχθηκε βραχύβια.

Απώλειες καταγράφουν λίγο πριν το κλείσιμο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά και το πτωτικό γύρισμα στη Wall Street που έχασε τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε στο ξεκίνημα. 

Νωρίτερα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν σημαντικά κέρδη, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι από τη σημερινή ανάκαμψη των κινεζικών χρηματιστηρίων μετά το sell-off των προηγούμενων ημερών.

Οι βασικοί δείκτες της Κίνας έκαναν ράλι σήμερα, μετά την απόφαση του Πεκίνου να αναστείλει τον μηχανισμό διακοπής συνεδριάσεων -που οδήγησε σε πρόωρη λήξη των συνεδριάσεων δύο φορές μέσα σε λίγες μόνο ημέρες- αλλά και να ενισχύσει την ισοτιμία του γουάν.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,3% στις 342 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,44% στις 5.928 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει απώλειες 1,49% στις 4.338 μονάδες, ενώ απώλειες 1,23% εμφανίζει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.857 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,24% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.037 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,36% ο πορτογαλικός PSI στις 5.159 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,14% υποχωρεί ο ιταλικός FTMIB στις 20.160 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v