Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και Β. Κορέα ανησυχούν τις ευρωαγορές

Η νέα διολίσθηση του γουάν προβληματίζει τους επενδυτές για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας. Ανησυχία από την ανακοίνωση της Β. Κορέας για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου. "Βουτιά" έως και 1,7% στα futures της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας μετά τη νέα διολίσθηση του γουάν, την ώρα που η ανακοίνωση της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου δείχνει κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,64% στις 353 μονάδες, κατά 1,54% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.043 μονάδες, κατά 1,75% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.458 μονάδες και κατά 1,83% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.121 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,32% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.211 μονάδες, κατά 1,44% ο πορτογαλικός PSI στις 5.140 μονάδες και κατά 1,98% ο ιταλικός FTMIB στις 20.567 μονάδες.

 

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε σήμερα το κινεζικό νόμισμα να διολισθήσει χαμηλότερα, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, την ώρα που τα στοιχεία του Caixin έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών επεκτάθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 μηνών τον Δεκέμβριο.

Αρνητικό κλίμα δημιουργεί και η ανακοίνωση της Β. Κορέας ότι προχώρησε με επιτυχία σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου σήμερα το πρωί.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών στην ευρωζώνη δεν κατάφεραν να στηρίξουν τις ευρωαγορές. 

Εν τω μεταξύ, "βουτιά" στο άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως και 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v